PENTULA

25.8. Pennut ovat muuttaneet uusiin koteihin ja pieni punainen talo Rautalammilla on hiljentynyt. Ronja mamma otti pentujen lähdön tosi rauhallisesti ja onkin nukkunut viimeiset 12h putkeen syvää unta kuorsaillen välillä. :) Ella käy vähän väliä pentulaatikolla tarkastamassa, että miksi kukaan ei tule sieltä ulos leikkimään. :)

Pennuille löytyi mukavat kodit ihan ympäri Suomea. Amalie eli Menni muutti Kemiin. Aida eli Molly Ouluun jossa odottaa isovelistaffi Leevi. Aurora eli Armi meni sijoitukseen Kuopioon Aatos veikan kaveriksi.  Aaron eli Presso menee ilahduttamaan veljen tyttöä Sacheria Klaukkalan suuntaan. Arthur suunnittelee aktiivikoiran uraa Savonlinnan suunnassa kaverinaan Hilu koira ja Keimo kissa. Amoksesta tuli Sisu ja kuvien perusteella ensimmäinen vauhdikas ilta uudessa kodissa on osoittanut nimen olevan hyvinkin kuvaava. :) Kasvattaja odottelee herkeämättä kuulumisia luottavaisin mielin, sillä kaikki kodit ovat tietenkin parhaita mahdollisia pienille koiranaluille. Kiitokset kaikille pennunkyselijöille ja pentujen uusille omistajille luottamuksesta ja miellyttävästä yhteistyöstä.

20.8. Ronjan sisko Lempi teki Millille toivotun urospennun joten Amos on jälleen vailla kotia. Etsimme siis pojalle aktiivista, yhteistyökykyistä ja näyttelyharrastuksesta kiinnostunutta omaa ihmistä.

8.8. Voi tätä elämää ja sen suurta riemua! Mitenkähän pitkälle nuo duracellit mahtaa oikein reipastua. Meillä juostaan jo ihan oikeasti aika kovaa! Maailma on suuri ja mahtava paikka temmeltää. Ulkona ollaan käyty nyt kolme kertaa ihmettelemässä ja sinne mennään heti kun säät täällä Rautalammilla sallivat. Olohuone on valloitettu kerrassaan kokonaan ja periaatteessa kaikki pennut ovat jo paperisiistejä. Omaan sänkyyn tai ruokapaikalle ei lirutella, mutta joskus saattaa matkalla paperille vielä vahingossa lirahtaa olohuoneen matolle. Selkeä pyrkimys kaikilla kuitenkin on ehtiä oikeaan paikkaan asioille. :) Ruoka alkaa jo muistuttaa isojen koirien evästä kermaviilillä ja kauravellillä terästettynä ja hyvin tuntuu eväs maistuvat pikkuisille pötköille. Valtakunnassa kaikki siis hyvin ja päivittäinnuo otukset saavat kasvattajaparan liikuttumaan suloisuudellaan. Vielä kaksi viikkoa noita ihanuuksia saa katsella ennenkuin koiranelämä omien ihmisten luona alkaa...

28.7. Pentulaatikossa harjoitellaan staffileikkejä yhdessä läjässä. Murinaa, vikinää ja haukahduksia ja hirmuista painia. Tänään maisteltiin ensimmäisen kerran omaa evästä lautaselta ja kauravellikylvyksihän se sitten meni. Koko pentue on reipas ja hyvin sosiaalinen. Nyt alkaa näkyä jo pieniä eroja pentujen luonteessa, Aaron ja Amalie pitävät haaveilijan titteliä kun taas Arthur ja Aida ovat jatkuvasti telmimässä muiden pentujen päällä, alla, selällään ja mahallaan... Aurora ja Amos vaihtelevat porukkaa tilanteen mukaan sujuvasti. :) Uusia kuvia tulossa galleriaan mahdollisesti jo tänä iltana, kunhan saadaan isompi temmellysaitaus käyttöön. 

17.7. Valoa näkyvissä! Amos oli ensimmäinen rohkea silmien aukaisija eilen. Amalie seurasi reippaana tyttönä puolen tunnin päästä esimerkkiä, mutta muut päättivät viettää yön vielä sokkomaailmassa. Tänä aamuna Aurora pilkisteli toinen silmä auki ja Arthur räväytti kerralla kummankin tähystimen... Aida ja Aaron seurasivat myös esimerkkiä perässä... On se vaan ihmeellistä tuo kasvuikä... :)   

11.7. Pennut tänään 7vrk eli kokonaisen viikon. Elopainot nousee kovasti ja liikkuminen pentulaatikossa on reipastunut entisestään. Kaikki kasvavat tasaisesti ja ovat tyytyväisen oloisia, pyöreitä pikku pupseja! Kaikille pennuille on myös viralliset nimet valmiina, jotta hoitotäti osaa leperrellä hieman henkilökohtaisemmin kullekin kasvatilleen. 

Groovy Spirit´s Arctic Aida 

 img_8861.jpg

img_8205_1.jpg

 

 Groovy Spirit´s Arctic Aaron

img_8562_1.jpg

img_8213_1.jpg

 

 Groovy Spirit´s Arctic Amos

img_8851.jpg

img_8227_1.jpg

 

 Groovy Spirit´s Arctic Arthur

 

img_8866.jpg

 

img_8232_1.jpg

 

Groovy Spirit´s Arctic Amalie 

img_8908_2.jpg

img_8238_1.jpg

 

Groovy Spirit´s Arctic Aurora

img_8593_1.jpg

img_8220_1.jpg

 

7.7. Pennut reipastuvat laatikossaan ja piippaus alkaa voimistua ruoka-ajan lähestyessä vaativaksi PIIPPAUKSEKSI... :) Kaikki lapset on tasapuolisesti hyvin liikkuvaisia ja omatoimisia. Kolmen päivän vanhana kierretään pentulaatikkoa jo melkoisella ryöminnällä Ronjan yrittäessä paimentaa lapsiaan keskellä pää kallellaan.

6.7. Hämmennyksestä on toivuttu sen verran, että ihmisäiti irrottautui pentulaatikolta tuijottamasta kuvien latauksen verran. Galleriassa on ensimmäiseltä päivältä muutama huonolaatuinen kamerakännykällä otettu kuva, mutta nyt siis myös "oikeita" kuvia.

4.7. Ronja pyöräytti helposti maailmaan kuusi kaunista staffipentua, kolme tyttöä ja kolme poikaa.

 3.7. Ronjan tiineys alkaa olla onnellisesti loppusuoralla. Pentulaatikosta on tullut talon lempipaikka ja nyt odotellaan vaan perheenlisäyksen ilmestymistä. Tänne sivulle on tarkoitus lisäillä tietoa pupseista kunhan aika koittaa...

 

 

 

img_8106_1_1.jpg